fredag 3 februari 2012

Recension av Isporten del 4: Flygarnas kamp

Johanna och Mads har kommit långt i deras magiska utveckling. Islandets framtid står i deras händer, men de har olika vägar att vandra och olika öden att uppfylla. Först ut står en äventyrlig resa, ibland till fots, ibland flygande på vidunderliga väsen. De är på jakt efter eldstenarna. Med eldstenarna kan isporten hållas öppen, vägen mellan Islandet och vår värld. De måste skynda sig, innan porten sluts.
De möter många fascinerande bekantskaper, från vättar till huldror och från Isdrottningen till Ondskan själv. Det finns de som vill hjälpa och de som vill förhindra. Naturen själv är också förrädisk, ett vulkanutbrott stundar och hotar. Flygarnas kamp är spännande och läsvänlig med sitt målande språk som är lätt att ta till sig och leva sig in i.

Detta är Jonna Berggrens fjärde bok i serien om Isporten. En serie som för bästa behållning görs bäst i att läsas tillsammans och inte fristående. Jonna säger själv att hon önskar skriva böcker där barn och ungdomar kan finna en igenkänningsfaktor i imponerande rollfigurer som inte är rädda för att ta steget ut i det okända. Något som författaren också lyckas förmedla med bravur. Sofia Carlenberg BTJ

2 kommentarer: