torsdag 15 december 2011

Ringar på vattenytan

Upplärd av Kim M Kimselius, så det är inte konstigt att det är mycket just nu. Minns hur det var när Isporten - Väktarna och stenarna kom ut, kände mig som Blyger i Snövit och dvärgarna. Jag kunde inte ens säga att jag var författare - det fastnade i halsen. Jantelagen satt hårt i ryggraden.
Nu efter fjärde boken börjar det lossna och jag vågar berätta fritt om böckerna och hur det är att vara författare utan att rodna, kan till och med vara ledig.
Vågar till och med fråga hårt julstressade människor i Nordstan om jag får berätta lite om mina böcker.

Jag bloggar (lite) och är rätt flitig på facebook, lägger ut info om signeringar utan att skämmas. Jag gör det inte för att jag vill visa upp mig själv eller inte ens för att jag gillar det. Jag gör det för att sprida ringar på vattenytan. Det som inte syns finns inte. Författare med egna förlag eller som jag med böcker utgivna på litet förlag (Olika förlag) måste göra jobbet själva.
Så mitt råd till alla blivande och nya författare, stå på er och våga fråga. Det kan aldrig bli värre än ett nej!


Ps. Jag har ringt runt och ordnat alla signeringar själv, det är ingen som bjudit in mig. Det finns tre kategorier av svar från bokhandlare 1) Vad kul med författare som vill komma. Självklart får du komma hit. Vi köper in dina böcker. 2) Självklart får du komma, men du får ta med dig dina böcker själv. 3) Vi har inte dina böcker (=vi vill inte att du kommer) eller vi kör inte med signeringar.Signerinsschema i juldagarna:
16 dec. kl.15-16 Laholms bokhandel
18 dec. kl.12-16 SF-bok i Göteborg
21 dec. kl.18.20 Göranssons bokhand. i Varberg
22 dec. kl.13-16 Bokia Storg. i Kungsbacka


Lycka till alla blivande och nyblivna författare!
Skriv, skriv och sluta aldrig skriva!

6 kommentarer:

 1. Starkt jobbat! :) Konstigt med bokhandlar som inte vill anordna boksigneringar, känns som att de har hamnat i fel bransch ;P

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat Jonna! Mycket intressant inlägg. Härligt att du har kommit så långt nu. Läser just nu med stort nöje din tredje bok!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Vad kul att du läser Isporten - Striden i Isstaden. Tala gärna om vad du tycker om den sedan! Du är en mycket kunnig läromästare - tack!

  SvaraRadera
 4. Hej Jonna
  När jag läst ut 3:an och 4:an kommer jag att göra en bloggrecension av båda böckerna!
  Tack snälla du för dina rara ord.
  Kram Kim

  SvaraRadera