lördag 18 december 2010

Stockholm helgen 3-5 december

Hej! Reportage från Stockholmhelgen med skolbesök, signering och Sago- och Fantasyhelg på Historiska museet.

Först vill jag berätta om skolbesöket på Östermalmsskolan
Alla elever och läraren Sara tog väl hand om mig. Linnea lyste som en sol hela tiden och kunde allt om Isporten och vad alla karaktärerna hette. Det var Linneas förtjänst att jag kom till Östermalmsskolan då hon hade valt Isporten som favoritbok när de hade Sagotema.

Anna-Klara Mehlich och jag signerar böcker på SF bokhandeln.
Anna-Klara har debuterat i år med barn-och ungdomsboken Gunga åt Öster. Jag kan varmt rekommendera den för läshungriga i 8-12 års åldern. Anna.Klara har en mycket spännande och unik berättelse om tiden och hur den påverkar våra liv, även i det magiska landet Öster. Det är Tiduret i Öster som bestämmer hur fort tiden går även i vår värld.
Kim M Kimselius, Anna-Klara och jag läser ur våra böcker i "kyrkan" på Historiska.
Kim skriver de världskända böckerna om Theo och Ramona. Den första boken i serien har titeln Tillbaka till Pompeji. Både barn och vuxna har glädje av böckerna som utspelas i verkliga historiska miljöer. Det är som att gå i Ramonas och Theos fotspår när man läser.


Min förläggare Karin Salmsson från Olika Förlag. Jag har tur att hon hittade mig och trodde på mig!
Lyxigt! Författare emellan kan ju byta böcker med varandra. Jag fick Solbarnet av Monika Häägg. Tack!

Det blir Jullektyr!


Ytterligare ett bokbyte - denna gång Syster Varg av Anette Skahlberg. Syster Varg har jag hunnit med och läsa - gjorde jag redan på tåget på vägen hem. Underbar berättelse om två tvillingsystrar, den ena uppvuxen med vargarna. Boken tilltalade mig just pga mötet mellan natur, vilda djur och människan och inte minst för att en flicka fick vara så vild och otyglad på ett befriande sätt!

3 kommentarer:

 1. Hej Jonna
  Mycket trevlig artikel. Kul att läsa om den helgen, för vi hade jättekul tillsammans. Kram Kim

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Kul att läsa om den spännande helgen!
  Önskar dig en riktigt God Jul!

  SvaraRadera
 3. Hej Jonna
  Det väntar en bloggutmaning på dig hos min blogg: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2011/01/kimselius-skrivarlya.html Kram Kim

  SvaraRadera