onsdag 24 november 2010

Författarbesök på Östermalmsskolan

Hej klass 3A!

Foto: Charlotte Gadd
Jag kommer och besöker er skola fredagen den 3 december. Det ska bli jättespännande! Först vill jag träffa er och se klassrummet. Sedan kanske ni kan visa mig vad ni håller på med (tema, teckningar mm).

Om ni har någon tid över och gillar att rita och måla får ni gärna rita hur ni tänker er att en flygbest ser ut (kanske innan jag kommer?).
I bok 3: Isporten - Striden i Isstaden och i bok 4 som jag skriver på just nu, kommer det finnas med ett magiskt urtidsdjur som en av de magiska krigarna flyger på. Den är mycket stor, har vingar och två ben, päls, många vassa tänder och klor (både på tassarna och på vingarna). Vingbesten (som även kallas flygaren) ska finnas med på bokomslaget till Isporten 4. Kanske vet ni hur den kan se ut? Alla förslag är välkomna!

Gissa vem som ska illustrera (rita) omslaget? Jo, hon heter Maria Sandberg och har illustrerat Sverige Radios Julkalender i år. Maria har även gjort omslaget till Isporten 3.
Jag vill att vingbesten lite grann ska likna en hyena fast den ska ju ha vingar förstås! Tror ni att Maria kommer att klara den utmaningen?

När jag är hos er ska jag läsa lite ur Isporten. Sedan tänkte jag prata om hur det är att vara författare, hur man skriver en berättelse och vad man kan tänka på för att den ska bli så bra som möjligt. Sara har säkert pratat om den "röda tråden". Med den röda tråden menar man att berättelsen ska hänga ihop, att man har en början, en mittdel och ett slut som hänger ihop hela vägen. Men det och mycket annat pratar vi mer om när jag kommer!

Här kommer en bild på min lilla trollkarl, hon heter Cha Cha och är en dvärgschnauser. På bilden håller hon mig sällskap när jag skriver. Ser ni att hon har en mjuk dyna att sitta och ligga på - då trivs hon!


 Bästa hälsningar

Jonna Berggren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar