tisdag 2 december 2014

Bilder från Halländsk Bokmässa


Författare från Halland strålade samman och höll den första bokmässan i Halland på Halmstads stadsbibliotek, en underbar byggnad med utsikt över staden och Nissan.
Mening är att det ska bli en tradition och att den nästa gång ska hållas i Varberg. Ser redan fram emot det!
Bokmässan ordnades av Region Halland i samarbete med Hallands Författarsällskap och Halmstad stadsbibliotek. Ett stort tack till bibliotekets bibliotekarier!


Ett 40-tal författare hade ställt upp sina bokbord där de visade sina alster och pratade med nyfikna besökare. Framme på scen avlöste författarframträdandena varandra.
Camilla Jönsson och jag samtalade om fantastik, undergångsteman och mytologiska väsen. Camilla som skriver verklighetsbaserad ungdomslitteratur fick frågan varför hon har valt att skriva för unga. Sedan gled samtalet över till ämnen som berör oss båda: karaktärsbygget och udda förmågor. Det är ofta sammanhanget som avgör om en egenskap upplevs som konstig eller något bra. En udda förmåga kan i rätt sammanhang rädda en värld eller en persons värld.



Dagen avslutades med debatt - går det att leva som författare i Halland? Anna Pia Åhslund, Camilla Jönsson. Annika Bengtsson, Gunna Ardelius och Maria Ehrenberg samtalar på scen.
Många vill och kan skriva med få kan försörja sig på sitt hantverk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar